Binnenkort beschikbaar: trainingen voor bestuurders van samenwerkingsverbanden

Het besturen van een samenwerkingsverband vereist heel andere kwaliteiten dan het behandelen van patiënten. Hoe betrek je bijvoorbeeld nu en op de langere termijn je achterban? Stuur je op projecten? Maak je die begroting?

Het Programma Organisatiegraad helpt besturen van samenwerkingsverbanden graag op weg. En daarom organiseren we binnenkort nieuwe trainingen en webinars. Centraal staan de specifieke vaardigheden die je als bestuurder van een samenwerkingsverband nodig hebt. 

Dit zijn de trainingen en webinars

  • Bestuurlijke vaardigheden. Een training waarin basisvaardigheden die je nodig hebt om een samenwerkingsverband goed in te richten en besturen centraal staan.
  • Projectmanagement. Deze training geeft je handvatten voor alle fases van een projectaanpak. Van het opzetten, plannen en uitvoeren, via het bijsturen en rapporteren, tot het borgen van resultaten.
  • Financieel management- basis. Een training voor alle bestuursleden over de basis van financieringsstromen en jaarrekeningen. Elke organisatie heeft ermee te maken!
  • Financieel management- expert. Een training voor (toekomstige) penningmeesters van samenwerkingsverbanden. Centraal staat dagelijks financieel management.
  • Veranderen. Een training waardoor je meer grip krijgt op het effectief inzetten van verandering en het omgaan met weerstand.
  • Samenwerken. Een training over succesvol samenwerken en de diverse aspecten die daarbij van belang zijn.
  • Minimaster. Een minimaster van acht avonden waarin wordt ingegaan op verschillende thema’s. Van strategisch management tot persoonlijk leiderschap, van financieel management tot samenwerken. En nog veel meer.
  • Communicatie. Je bent begonnen en dat wil je natuurlijk laten zien! Ga actief aan de slag met handige communicatietips die je direct kunt gebruiken.
  • Omgaan met werkdruk. Een webinar over diverse soorten werkdruk en technieken hoe ermee om te gaan.

De trainingen zijn in eerste instantie bedoeld voor kernteamleden en bestuurders van samenwerkingsverbanden van de regio’s die deelnemen aan het programma. Ook voor samenwerkingsverbanden uit niet-deelnemende regio’s zullen we een aantal plekken reserveren.

Binnenkort volgt op het platform meer informatie over de inhoud van de trainingen, data en het aanmelden. Houd het platform goed in de gaten en vraag ook je collega’s om zich aan te sluiten. Zo staan we samen sterk in de regio.