Nieuw! De trainingen projectmanagement, samenwerken en masterclass communicatie

Je kunt je nu al inschrijven, via het platform Samen sterk in de regio.

Het Programma Organisatiegraad helpt besturen van samenwerkingsverbanden graag op weg. En daarom organiseren we trainingen en webinars. 

MASTERCLASS COMMUNICATIE

Datum: donderdag 22 september of dinsdag 11 oktober
Locatie: Online, Teams
Tijd: 18.30 – 20.30 uur

‘Ons samenwerkingsverband is er (bijna)! Maar hoe vertellen we het de anderen?’

Tijdens deze online masterclass ga je als bestuurder, organisator of lid van de communicatie-werkgroep praktisch aan de slag met de communicatie van jouw netwerk of samenwerkingsverband. Wat vertel je wel, niet en wanneer? Hoe betrek je collega’s, deelnemers en stakeholders of werf je leden? Wanneer en hoe maak je gebruik van een nieuwsbrief, website of social media?

We combineren theorie met praktijk, waarbij vooral de praktijk veel aandacht krijgt. Je leert over de noodzaak van communicatie, over kanalen en communicatiemiddelen. En je verwerkt de theorie meteen in de eigen communicatie en een eigen plan. De online bijeenkomst is geschikt voor beginnende en gevorderde samenwerkingsverbanden en netwerken.

Voorafgaand aan de masterclass maak ik een analyse van de communicatie van je samenwerkingsverband. Na de masterclass kun je beginnen (of ga je verder) met je eigen communicatie, inclusief een stukje begeleiding of communicatieadvies van mij. Laat iedereen maar zien dat jouw netwerk er is!

Trainer: Babette Langbroek
Aantal deelnemers: 10
Accreditatie: aangevraagd
Aanmeldlink 22 september: https://forms.gle/Mkdo5qpFCJvaCFREA
Aanmeldlink 11 oktober: https://forms.gle/g4zb6EzXtkYeMWML9 
Lees de spelregels trainingen Organisatiegraad  

TWEEDAAGSE TRAINING PROJECTMANAGEMENT

Datum: Vrijdag 30 september en vrijdag 7 oktober 2022
Locatie: Guusz, Dokter Stolteweg 92, 8025 AZ Zwolle
Tijd: Beide dagen 09.15-17.00 uur (inloop vanaf 09.00 uur)

Deze training gaat over projectmanagement. Dat wil zeggen: elke gestructureerde aanpak om binnen een bepaalde tijd en een bepaald budget een resultaat te bereiken. Bijvoorbeeld een implementatie (van beleid, een tool, een werkwijze), een procesverbetering, een campagne over een onderwerp. Dit zijn allemaal zaken die gebaat zijn bij een projectmatige aanpak.

In deze training leer je:

  • Opzetten van een project (en projectorganisatie)
  • Definiëren van projectdoelen en -kaders
  • Plannen van het project
  • Uitvoeren van het project, rapporteren en bijsturen
  • Borgen en afsluiten van een project

Trainer: Gijs van Lieshout
Aantal deelnemers: 12
Accreditatie: aangevraagd
Aanmeldlink: https://forms.gle/dv8esx4mF1uayDpw7
Lees de spelregels trainingen Organisatiegraad  


SAMENWERKEN


Datum: dinsdag 4 oktober 2022
Locatie: NVLF, Steinhagenseweg 2B, 3446 GP Woerden
Tijd: 09.15-17.00 uur (inloop vanaf 09.00 uur)

In vrijwel alle sectoren verbinden mensen en organisaties zich in netwerken en samenwerkingsverbanden rondom gedeelde vraagstukken of thema’s. Samenwerken in netwerken, allianties en strategische partnerships blijkt in de praktijk niet eenvoudig. Praktische handvatten ontbreken nog. Hoe verhoud je je tot andere samenwerkingsverbanden of acteer je succesvol? Deze training over Leiderschap in samenwerken helpt belangrijke condities en rollen in samenwerkingen te doorzien en biedt handvatten om hier beter mee om te gaan. Of je nu als regisseur of als deelnemer participeert in een netwerk: de handvatten zijn relevant voor iedereen.

Middels een werkboek met de achterliggende theorie en modellen gaan we in gesprek met de deelnemers. Hierbij zoeken we naar de verbinding met de praktijk. We wisselen de theorie af met een verschillende oefeningen waarbij we het geleerde direct toepassen op hun eigen casuïstiek.

Trainer: Nikki Willems en Jolijn Uittenbogaard
Aantal deelnemers: 12
Accreditatie: aangevraagd
Aanmeldlink: https://forms.gle/d151bTS57iZny9wH7
Lees de spelregels trainingen Organisatiegraad