Trainingen januari en februari 2023

Ook voor 2023 staan er trainingen gepland! Dit is het overzicht.

Leiderschap in samenwerken

Datum: woensdag 08 februari 2023
Tijd: 9:00 uur – 17:00 uur
Locatie: NVLF Steinhagenseweg 2B, 3446 GP Woerden
Aanmelden: https://www.eventbrite.com/e/tickets-training-samenwerken-8-februari-2023-482956354457

Tijdens deze training over leiderschap in samenwerken leer je samen met een kleine groep over de belangrijke condities en rollen in samenwerking. Je leert de condities te doorzien en krijgt handvatten om hier beter mee om te gaan. Of je nu als regisseur of als deelnemer participeert in een netwerk: de handvatten zijn relevant voor iedereen. 

Want vrijwel alle sectoren verbinden mensen en organisaties zich in netwerken en samenwerkingsverbanden rondom gedeelde vraagstukken of thema’s. Samenwerken in netwerken, allianties en strategische partnerships blijkt in de praktijk niet eenvoudig. Praktische handvatten ontbreken nog. Hoe verhoud je je tot andere samenwerkingsverbanden of acteer je succesvol?

Docenten: Nikki Willems en Jolijn Uittenbogaard 

Tweedaagse training projectmanagement

Datum: dinsdag 14 en dinsdag 21 februari 2023
Tijd: 9:00 uur – 17:00 uur
Locatie: NVLF Steinhagenseweg 2B, 3446 GP Woerden
Aanmelden: https://www.eventbrite.com/e/tickets-training-projectmanagement-14-en-21-februari-2023-483665736237

Deze training gaat over projectmanagement. Dat wil zeggen: elke gestructureerde aanpak om binnen een bepaalde tijd en een bepaald budget een resultaat te bereiken. Bijvoorbeeld een implementatie (van beleid, een tool, een werkwijze), een procesverbetering, een campagne over een onderwerp. Dit zijn allemaal zaken die gebaat zijn bij een projectmatige aanpak. 

In deze training leer je: 
– opzetten van een project (en projectorganisatie) 
– definiëren van projectdoelen en -kaders 
– plannen van het project 
– uitvoeren van het project, rapporteren en bijsturen 
– borgen en afsluiten van een project 

Docent: Gijs van Lieshout

Masterclass communicatie ‘Ons samenwerkingsverband is er (bijna)! Maar hoe vertellen we het de anderen?’  

Datum: dinsdag 28 februari 2023
Tijd: 18:30 uur – 20:30 uur
Locatie: Teams
Aanmelden: https://www.eventbrite.com/e/482934609417

Tijdens deze online masterclass ga je als bestuurder, organisator of lid van de communicatie-werkgroep praktisch aan de slag met de communicatie van jouw netwerk of samenwerkingsverband. Wat vertel je wel, niet en wanneer? Hoe betrek je collega’s, deelnemers en stakeholders of werf je leden? Wanneer en hoe maak je gebruik van een nieuwsbrief, website of social media? 

We combineren theorie met praktijk, waarbij vooral de praktijk veel aandacht krijgt. Je leert over de noodzaak van communicatie, over kanalen en communicatiemiddelen. En je verwerkt de theorie meteen in de eigen communicatie en een eigen plan. De online bijeenkomst is geschikt voor beginnende en gevorderde samenwerkingsverbanden en netwerken.  

Voorafgaand aan de masterclass maak ik een analyse van de communicatie van je samenwerkingsverband. Na de masterclass kun je beginnen (of ga je verder) met je eigen communicatie, inclusief een stukje begeleiding of communicatieadvies van mij. Laat iedereen maar zien dat jouw netwerk er is! 

Docent: Babette Langbroek, communicatieadviseur