De zeven ingrediënten voor samenwerken – Pauline Terwijn

Tijdens deze workshop staat de zorg voor de inwoner van een wijk of regio centraal. Én de gezamenlijke verantwoordelijkheid die je als zorgverleners hebt. In een samenwerking die boven je eigen beroepsgroep en vak uitstijgt. Als gemeente, werkgevers en zorgverleners. Hoe organiseer je dat?

Pauline Terwijn: ‘Goede zorg draait om samenwerking. En die samenwerking wordt nog belangrijker omdat de zorgvraag de komende jaren verdubbelt en het aantal zorgmedewerkers niet meegroeit. Het is daarom belangrijk dat we het potentieel van inwoners en professionals nog beter benutten. Dat kan onder andere door de methode: ‘ik wil, ik kan, ik heb nodig‘. Bij de eerste twee stappen gaat het om wat een inwoner ‘wil’ (nodig heeft) en kan (z’n eigen mogelijkheden). Vraag daar goed op door en kijk naar wat iemand zelf kan. Bij de laatste stap ‘ik heb nodig’ draait het om de samenwerking tussen professionals op het gebied van wonen, welzijn en (para)medische zorg. Ervaring leert dat wanneer je samen naar een vraagstuk kijkt (en de persoon waarover het gaat en omgeving), dat je dan sneller en betere resultaten bereikt voor de inwoners, de wijk en de regio.’

Pauline Terwijn vertelt over haar ervaringen in de regio Mooi Maasvallei en bij Pantein. Ze geeft  zeven ingrediënten mee voor succesvol samenwerken aan preventie en zorg in de wijk of regio. Als voorbereiding op de workshop is maar één ding belangrijk: wees open-minded.

Voor wie is deze workshop?
Voor alle paramedici, met of zonder vraag. Heb je geen vraag of wens? Dan deel je kennis. Heb je wel een vraag? Dan stel je die en natuurlijk kun je ook kennis delen.

Goed om te weten
Deze workshop is één van de workshops waaraan je tijdens het symposium deel kunt nemen. Deze workshop is tijdens het symposium twee keer ingepland. Je hoeft je nog niet op te geven. Ruim voor het symposium ontvangen alle deelnemers een blokkenschema waarin alle workshops staan, tijdens de dag bepaal je je eigen plan.

Kom naar het symposium
Heb je je nog niet aangemeld voor het Symposium Samen sterk in de regio? Doe dat dan nu!