Samenwerking in de praktijk is een Serious Game

De praktijk in een spel

Hoe leer je beter dan gewoon door het te doen? Door eerst te oefenen! En dat kan op het symposium. Caroline Zoon, Julia Wijnia en Mathilde Winsser presenteren dan de Serious Game. Caroline vertelt er hier meer over.

Deze game bestaat uit drie rondes, met een rollenspel. Je bent bijvoorbeeld bestuurder van een multidisciplinair samenwerkingsverband, huisarts of manager in het sociaal domein. En tijdens een ronde tafelgesprek werk je een casus uit. Je gaat dus met elkaar aan het werk, in de regio en voor verschillende zorgsituaties. Hoe ga je om met de casus, met wie heb je te dealen en waarom?

Deze game is geschikt voor alle paramedici, het maakt niet uit of je bestuurder bent of juist net begint met samenwerken. Je werkt steeds in duo’s. Zo heb je tijdens de game zelfs een achterban of juist een hulplijn (of in speltaal: secondant).

Welke tip geef je collega’s na het symposium?
Caroline Zoon: ‘Ik kan nu al zeggen dat je meer bereikt als je vanaf het begin van de paramedische samenwerking ook samenwerkt met andere organisaties en professionals. De inzichten zelf en tips hoe je de kennis maandag 26 juni toepast vertellen we tijdens de game.’

Goed om te weten
Deze workshop is één van de workshops waaraan je tijdens het symposium deel kunt nemen. Een groep bestaat uit 20-24 personen. We zullen tijdens het symposium drie van deze workshops organiseren. Je hoeft je nog niet op te geven. Ruim voor het symposium ontvangen alle deelnemers een blokkenschema waarin alle workshops staan, tijdens de dag bepaal je je eigen plan.

Caroline Zoon is adviseur bij Samergo         

Schrijf je in voor het symposium!