Praktische informatie over het symposium

Op zaterdag 24 juni bezochten ruim 200 paramedici het Symposium Samen sterk in de regio. Het was een succes en daar zijn we enorm blij mee. Op deze pagina zullen we de foto’s en informatie over de workshops delen. Binnenkort meer!

Blokkenschema

Dit is het blokkenschema. Bekijk alvast welke worskhops interessant zijn. Op 24 juni zelf bepaal je je eigen plan.

Het programma

 • 10.00 uur: het symposium begint met een korte en zeer interactieve opening, natuurlijk ben je eerder welkom, vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar in de Prodentfabriek in Amersfoort.
 • 10.30 uur – 15.00 uur: workshops en siteprogramma. Tijdens het symposium bepaal je zelf welke workshop je op welk moment bezoekt, aan de hand van het blokkenschema. Dat schema staat binnenkort op de website en krijg je als bezoeker op het symposium. De workshops, met toelichting, staan nu op onze website: https://www.organisatiegraad.nl/workshops.
 • 15.00 uur: einde en borrel.

Bekijk alle workshops op deze pagina en download het blokkenschema.

Voor wie is het symposium?

Voor alle paramedici. Het maakt niet uit of je nadenkt over samenwerken, begint of al vergevorderd bent.

Aanmelden

Heb je je nog niet aangemeld? Dit is de link!

De locatie

Prodentfabriek l Industrieel studio en evenementencomplex in Amersfoort 
Oude Fabriekstraat 20
3812 NR Amersfoort

Route: https://prodentfabriek.nl/contactformulier/

Plattegrond

Dit is de plattegrond van de Prodentfabriek.

Kosten

Het symposium is gratis. Tot en met 9 juni kun je je ook gratis afmelden via info@organisatiegraad.nl. Daarna brengen we € 25 in rekening vanwege de kosten die wij dan gemaakt hebben voor jouw deelname.

Route met de trein

 • Reistijd vanaf het station: 14 minuten lopen.
 • Vanaf station Amersfoort neem je de uitgang aan de achterkant, het Mondriaanplein. Daar je rechts, de Piet Mondriaanlaan op. Deze loop je uit tot de rotonde (met Pathé en de Hogeschool Utrecht). Steek de rotonde als het ware over, tweede afslag. Nu ben je op de Eemlaan. Ga daar links bij een verlaten parkeerterrein en volg de borden ‘Symposium Samen sterk in de regio’.
 • Let op! Je passeert een zomermarkt. Dat is niet het symposium. Voor het symposium loop je nog even door.
 • Gebruik je Google Maps? Voer dan Station Amersfoort en de Prodentfabriek in en kies voor de mooie route langs het water.

Parkeren

 • Er is een parkeergarage in de buurt (https://www.parkeergarageeemplein.nl/).
 • Vanuit de garage ga je richting de Eemlaan (dus niet het Eemplein zelf).
 • Steek de Eemlaan over en daarna kun je de borden ‘Symposium Samen sterk in de regio’ volgen.
 • Let op! Je passeert een zomermarkt. Dat is niet het symposium. Voor het symposium loop je nog even door.
 • Gebruik je Google Maps? Voer dan Garage Eemplein en de Prodentfabriek in en kies voor de mooie route langs het water. 

Eten en drinken

Tussen 11.30 uur en 13.30 uur staat er in het Food Court een hele goede lunch klaar van Dara. De gerechten zijn overwegend vegetarisch en vegan. Natuurlijk hebben we rekening gehouden met de wensen die bij de aanmeldingen zijn doorgegeven. Er is geen echte lunchpauze: je bepaalt zelf wanneer je een lunchmoment inplant in jouw blokkenschema.

Er staan natuurlijk de hele dag koffie en andere drankjes klaar en we sluiten af met een borrel.

Afmelden

Kom je toch niet? Voor vrijdag 9 juni willen graag weten of je komt. Heb je je aangemeld en kun je toch niet? Dan willen we dat ook graag voor 9 juni weten. Daarna brengen we de gemaakte kosten voor de catering in rekening (€ 25).

Accreditatie

Er is voor alle paramedische beroepsgroepen accreditatie aangevraagd.

Over het programma Organisatiegraad

Het programma ‘Organisatiegraad’ komt voort uit het Hoofdlijnenakkoord Paramedische Zorg 2019. In dit akkoord hebben verschillende partijen uit de paramedische zorg, patiëntenfederatie, het Ministerie van VWS, de Nederlandse Zorgautoriteit en zorgverzekeraars uitgesproken samenwerking in de regio te bevorderen. Het programma is daarmee een concrete invulling van het landelijk initiatief de Juiste Zorg op de Juiste Plek.

Het programma ‘Organisatiegraad in de paramedische zorg’ beoogt betere samenwerking in de regio tussen partijen in de paramedie onderling en met andere stakeholders in de zorgketen. Dit is nodig om de zorg structureel anders te organiseren: gericht op preventie en het leveren van zorg in de leefomgeving van de patiënt. Paramedici zijn bij uitstek de professionals die hieraan kunnen bijdragen. Het programma helpt actief om meer paramedische netwerken op te richten, en om bestaande netwerken effectiever te maken. Dit kan veel voordelen opleveren, bijvoorbeeld:

 • Door een gemandateerde afvaardiging samen te stellen van de diverse paramedische beroepsgroepen in de regio, worden paramedici zichtbaar en een serieuze gesprekspartner in het regionale overleg met andere zorgverleners en zorgverzekeraars 
 • Het kunnen opstellen van een gezamenlijke visie ten aanzien van de (organisatie van) zorg in de regio
 • Het kunnen maken van afspraken over het zorgaanbod in de regio en de implementatie van de juiste zorg op de juiste plek met zorgverzekeraars, patiëntenvertegenwoordiging en andere aanbieders
 • Efficiëntie kunnen behalen voor paramedische zorgverleners door regionaal samen te werken bij nascholing, inkoop, zorgtrajecten, ICT. etcetera
 • Kennis en kunde kunnen delen binnen een regionale samenwerking
 • Ruimte voor innovatie creëren en nieuwe of bestaande initiatieven uitrollen

Met programma ‘Organisatiegraad Paramedische Zorg’ beogen partijen* een stevige impuls te bieden aan het versterken van de organisatie van paramedici in de regio. Het programma helpt actief om meer multidisciplinaire samenwerkingen op te zetten, bestaande paramedische samenwerkingsverbanden effectiever en professioneler te maken en om een duurzame structuur op te zetten die samenwerkingsverbanden blijvend faciliteert.