Trainingen

Het Programma Organisatiegraad helpt besturen van samenwerkingsverbanden graag op weg. Daarom organiseren we gratis trainingen en masterclasses voor bestuurders en werkgroepleden van samenwerkingsverbanden en netwerken. Het uitgebreide overzicht van de trainingen vind je op het platform Samen sterk in de regio

MASTERCLASSES COMMUNICATIE (VOL)

Datum: donderdag 1 november of dinsdag 1 december
Locatie: Online, Teams
Tijd: 18.30 – 20.30 uur

‘Ons samenwerkingsverband is er (bijna)! Maar hoe vertellen we het de anderen?’

Tijdens deze online masterclass ga je als bestuurder, organisator of lid van de communicatie-werkgroep praktisch aan de slag met de communicatie van jouw netwerk of samenwerkingsverband. Wat vertel je wel, niet en wanneer? Hoe betrek je collega’s, deelnemers en stakeholders of werf je leden? Wanneer en hoe maak je gebruik van een nieuwsbrief, website of social media?

We combineren theorie met praktijk, waarbij vooral de praktijk veel aandacht krijgt. Je leert over de noodzaak van communicatie, over kanalen en communicatiemiddelen. En je verwerkt de theorie meteen in de eigen communicatie en een eigen plan. De online bijeenkomst is geschikt voor beginnende en gevorderde samenwerkingsverbanden en netwerken.

Voorafgaand aan de masterclass maak ik een analyse van de communicatie van je samenwerkingsverband. Na de masterclass kun je beginnen (of ga je verder) met je eigen communicatie, inclusief een stukje begeleiding of communicatieadvies van mij. Laat iedereen maar zien dat jouw netwerk er is!

Trainer: Babette Langbroek
Aantal deelnemers: 10
Accreditatie: aangevraagd
Aanmeldlink 1 november: https://forms.gle/jggQpYYdLYfs1Pvo8
Aanmeldlink 1 december: https://forms.gle/Z8Fnd8YB6dVCpVds6
Lees de spelregels trainingen Organisatiegraad  

TWEEDAAGSE TRAINING PROJECTMANAGEMENT NOVEMBER

Datum: Woensdag 23 en woensdag 30 november 2022
Locatie: Joan Muyskenweg 22, 1096 CJ Amsterdam
Tijd: Beide dagen 09.15-17.00 uur (inloop vanaf 09.00 uur)

Deze training gaat over projectmanagement. Dat wil zeggen: elke gestructureerde aanpak om binnen een bepaalde tijd en een bepaald budget een resultaat te bereiken. Bijvoorbeeld een implementatie (van beleid, een tool, een werkwijze), een procesverbetering, een campagne over een onderwerp. Dit zijn allemaal zaken die gebaat zijn bij een projectmatige aanpak.

In deze training leer je:

  • Opzetten van een project (en projectorganisatie)
  • Definiëren van projectdoelen en -kaders
  • Plannen van het project
  • Uitvoeren van het project, rapporteren en bijsturen
  • Borgen en afsluiten van een project

Trainer: Gijs van Lieshout
Aantal deelnemers: 12
Accreditatie: aangevraagd
Aanmeldlink: https://forms.gle/dv8esx4mF1uayDpw7
Lees de spelregels trainingen Organisatiegraad