Pak je koffers en ga op reis met de patiënt

We maken er ons elke dag hard voor om de beste zorg voor patiënten te realiseren. Willen we dit ook in de toekomst kunnen blijven doen, dan vraagt dat om meer samenwerking met andere zorgverleners. Direct in je omgeving of breder – met collega’s in de regio. Hoe pak je dat op? Je hebt het al zo druk en wat leveren deze veranderingen op? Met de methodiek ‘de reis van de patiënt’ word je je bewust van de weg die een patiënt aflegt als hij of zij te maken krijgt met ziekte en behandeling. Welke rol spelen, naast paramedici, andere professionals en hoe beïnvloeden die jouw rol in het geheel? De patiëntreis leert je vanuit een ander perspectief te kijken waardoor jij misschien wel andere zorg gaat verlenen of op een andere manier gaat werken.

In deze reis nemen we de zes domeinen van Positieve Gezondheid als uitgangspunt. Je gaat zelf aan de slag om vanuit deze zes invalshoeken de stappen die de patiënt aflegt te onderzoeken. En misschien brengen we je wel op ideeën die je meteen kunt toepassen in de praktijk.

De methodiek ‘reis van de patiënt’ is daarnaast een waardevolle manier om zelf in te zetten bij een samenwerking met gemeente, collega-paramedici, huisartsen en andere partijen. Ga met ons mee op reis en ontdek hoe je in de toekomst zelf collegiale samenwerkingen aan kunt gaan in jouw omgeving. Om samen tot de beste zorg te komen.

Voor wie is deze workshop?
Voor alle paramedici en andere deelnemers aan dit symposium.

Wat neem je mee?
Jouw koffer is na deze workshop gevuld met een grotere bewustwording van de reis die een patiënt aflegt vanaf het moment dat hij of zij klachten krijgt. Welke zorgverleners zijn daarbij betrokken, hoe kun je samenwerken en wat betekent dat dan voor jouw handelen? Je kunt de methodiek meteen zelf inzetten als je een samenwerking in jouw omgeving aan wilt gaan. En natuurlijk vind je in de koffer die zonnebril waarmee je voortaan vanuit een heel ander perspectief naar je patiënten kijkt.

Goed om te weten
Deze workshop is één van de workshops waaraan je tijdens het symposium deel kunt nemen. Deze workshop is tijdens het symposium twee keer ingepland en duurt 90 minuten. Je hoeft je nog niet op te geven, tijdens de dag bepaal je je eigen plan. De workshop wordt gegeven door Catrien Verhoeven en Anja Mertens van Robuust.

Deze workshop wordt tijdens het symposium 2x gegeven, om 12.00 uur in Tana en 13.45 uur in De Productiehal. Bekijk het blokkenschema

Kom naar het symposium
Heb je je nog niet aangemeld voor het Symposium Samen sterk in de regio? Doe dat dan nu!