Werken aan transformatie. Hoe verbind je analyses en instrumenten aan je doelstelling?

Mark van Oirschot en Jurjen Scharten nemen je tijdens deze workshop mee in de wondere wereld van het IZA en de verschillende perspectieven van kijken naar transformatie. Ze plaatsen de doelstelling naast een instrumentele benadering en laten zien welke rol datagedreven werken heeft bij het bereiken van die doelstelling. Zo wordt er bij het maken van een regiobeeld bijvoorbeeld vaak gekozen voor een ‘instrumentele aanpak’. Dan ben je met een aantal kale cijfers binnen een paar dagen klaar met de analyse. Het vinden van de cijfers wordt dan een doel op zich en dat is geen goede eerste stap. Mark en Jurjen vertellen je wat wel een goede eerste stap is. Met de hulp van verschillend gekleurde blokjes (na de workshop weet je daar meer over) en om mede-eigenaar te worden van je eigen regiobeeld. Mark schreef er eerder een blog over.

Tijdens deze workshop laten Mark en Jurjen je kritisch nadenken. Hoe kun je zelf voorkomen om dat je in instrumentele benadering te vervalt?

Na het symposium
Na het volgen van deze workshop weet je welke vragen belangrijk zijn om te stellen en welke stappen relevant zijn om een beeld van de regio te krijgen. Ook krijg je handvatten om zelf kritisch te kijken naar de manier waarop je transformatie kunt realiseren door instrumenten – zoals data, regiobeelden, analyses – te verbinden aan de transformatieopgave en scherp te blijven.

Over de workshop
Deze workshop duurt 75 minuten. Je hoeft je nog niet op te geven. Tijdens het symposium bepaal je zelf welke workshops je volgt.

Deze workshop wordt tijdens het symposium 1x gegeven, om 11.45 uur in De Productiehal 2. Bekijk het blokkenschema

Voor wie is deze workshop?
Voor alle paramedici en andere deelnemers aan dit symposium.

Kom naar het symposium
Heb je je nog niet aangemeld voor het Symposium Samen sterk in de regio? Doe dat dan nu!